Crna hronika

Busovača: Zaštitar u banci, ogrezao u kocki, penzionerki skinuo 1.500 KM s računa

Pripadnici Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, u saradnji s kolegama iz Policijske stanice Busovača, rasvijetlili su zloupotrebu bankovne kartice. Tom prilikom oštećena je penzionerka iz Busovače.

Penzionerka - Ilustracija

Penzionerka je alarmirala policiju iz Busovače, nakon što je prilikom korištenja bankovne kartice uočila nedostatak na svom računu, koji je otvoren u jednoj od komercijalnih banaka.

Operativnim radom istražitelji su utvrdili da je A. N. (31), radnik zaštitarske agencije, koja pruža usluge osiguranja banci u kojoj oštećena ima otvoren račun, iskoristio trenutak nepažnje i od nesretne žene neovlašteno uzeo podatke s bankovne kartice, piše “Avaz“.

Potom je radnik osiguranja putem interneta izradio „lažne“ korisničke račune za učestvovanje u internet igrama na sreću te u više navrata izvršio uplate na račun jedne sportske kladionice. Na taj način pričinio je više od 1.500 KM materijalne štete.

Tokom kriminalističke obrade zaštitar je u potpunosti priznao izvršenje krivičnog djela i protiv njega se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

Iz MUP-a SBK su upozorili korisnike bankovnih kartica da obrate pažnju na zaštitu ličnih podataka, kako bi spriječe eventualne zloupotrebe i nastanak materijalne štete.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh