Crna hronika

Iznad Viteza postavljena zastava države Hrvatske uz nacionalističku poruku “sve je naše”

Nakon što je nedavno postavljena zastava susjedne države Hrvatske na brdu Hum iznad naselja Donja Večeriska u Vitezu, građane je uznemirila poruka na Facebook stranici Donja Večeriska, napisana uz fotografiju ove zastave.

Zastava Hrvatske iznad Viteza - Facebook

Zapamti sine, što ti ćaća kaže, što sa Huma vidiš sve je naše, svaka drača, lokva i polje, svaki kamen Hrvatska se zove, sad na tebi ostaje sine da čuvaš Vitez njegovo sveto ime. Pogled sa brda Hum iznad Donje Večeriske na Vitez i Lašvansku dolinu.. Il’ će se viti, il’ nas neće biti – napisano je u postu iznad fotografije s brda Hum, prenosi “Hayat“.

Ogorčeni zbog posta, građanima nije poznato ko stoji iza ove Facebook stranice.

To što je napisano izaziva strah među ljudima da postoje mozgovi koji i dalje tako razmišljaju. To je jasna poruka da treba ići – kazao nam je jedan od građana Viteza.

Zapamti sine,sto ti caca kaze,sto sa Huma vidis sve je nase,svaka draca,lokva i polje,svaki kamen hrvatska se zove,sad…

Gepostet von Donja Večeriska am Samstag, 5. Oktober 2019


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh