Crna hronika

Tragedija u lovu: Upucan dok je lovio sa drugom, za sobom ostavio ženu i kćerku

Srđan Đorđević (37), vojnik po ugovoru iz Vranja, nastradao je tokom lova u nedjelju oko šest časova uplaninskom selu Prvonek kod Vranjske Banje.

Srđan Đorđević- Facebook

Sumnja se da je Đorđević upucan, ali Više javno tužilaštvo iz Vranja još uvijek ne može da potvrdi kako je došlo do nesreće.

Sa njim je bio još jedan lovac, njegov drug iz Vranjske Banje, prema nezvaničnim informacijama, a takođe pripadnik Vojske Srbije, drug sa kojim je često išao u lov, piše “Blic“.

Danijela Tarjković, viši javni tužilac, kaže da prema drugom lovcu još uvijek nisu određene mjere.

– Obavljen je uviđaj na više mjesta i naložena je obdukcija. Nastradali i još jedan lovac su bili u društvu zajedno.

On je pozvao hitnu pomoć i povezao Đorđevića kolima, kada ih je ekima hitne pomoći srela. Ono što je izvjesno Đorđević je upucan, tek treba da se utvrdi na koji način, da li je puška opalila sama ili se to desilo na neki drugi način.

Za sad još uvijek nije određeno zadržavanje od 48 sati za drugog lovca ili pak neka druga mjera – navodi Trajkovićeva.

Stradali Đorđević je kao pripadnik Vojske Srbije išao u mirovne misije. Lov je obožavao i sa drugarom iz Vranjske Banje je često išao da lovi. Đorđević se prije nekoliko godina oženio, a za sobom je ostavio kćerkicu koja ima godinu i po dana i suprugu.

Komšije su u šoku od kako su čule strašnu vijest. Za Đorđevića imaju samo riječi hvale, kažu da je bio izuzetan čovjek i komšija, poznat po svojoj vrijednoći.

– Veoma mali je ostao bez oca, majka je njega i sestru podizala sama. Rodom su iz sela Stajevac kod Trgovišta. Tek prije nekoliko godina su ovdje napravili kuću.

Baš je radio, dizao kredite, bio je veoma vrijedan čovjek, sve najbolje što može ljudsko biće da ima kod sebe, imao je Srđan – priča jedan od komšija.

Đorđević je usmrćen hicem iz lovačke puške u grudi i prema nezvaničnim informacijama iz hitne pomoći, kada je ekipa stigla na lice mjesta, davao je znake života. Pomoći mu nije bilo, jer je bio, kako su rekli, raznesen sačmom.

Usmrćivaje ili povređivanje lovaca na jugu Srbije nije rijetka pojava, a samo posljednjih godina, desilo se nekoliko takvih.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh