Crna hronika

Prepoznali je gosti hotela: Sunita je Ivankovića ustrijelila s više metaka u leđa!?

U toku je ispitivanje Sunite Hindić-Bošnjaković (21), osumnjičene za ubistvo Nine Ivankovića (55), vlasnika Vile Ivanković na Buni kod Mostara.

Sunita Hindić-Bošnjaković - TotlInfo.hr

Istragu ovog zločina, koji se desio jučer, provode službenici Sektora kriminalističke policije pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva u Mostaru. U međuvremenu je okončana obdukcija tijela ubijenog Ivankovića, no bez potrebnih popratnih vještačenja neće biti poznato više detalja.

Kada se odrade balistička vještačenja, DKT i DNA vještačenja, istražne i neophodne radnje, saslušavanje svjedoka, imat ćemo više informacija – kazala je postupajuća tužiteljica, uz napomenu da će osumnjičena biti predata Kantonalnom tužilaštvu tokom dana.

Hindić-Bošnjaković je Ivankovića navodno ustrijelila s više metaka u leđa i ubrzo se dala u bijeg. Dok je, navodno, bježala iz Vile Ivanković vidjela su je dva gosta koji su ubrzo i našli mrtvog Ivankovića, piše “Faktor“.

Pored tijela pronađen je i pištolj. Kako saznajemo iz izvora bliskih istrazi, tokom bijega, pala je i povrijedila se te su joj noge u gipsu. Za Hindić-Bošnjaković, policija je tragala od petka. Policija je pretresla nekoliko lokacija u gradu, koje se dovode u vezu sa Hindić-Bošnjaković, naselje u kojem živi, te još nekoliko lokacija.

Hindić-Bošnjaković je često posjećivala objekat gdje je zločin počinjen. Ona se sinoć dobrovoljno predala policiji SBK koja ju je, po potjernici MUP-a HNK i uhapsila.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh