Crna hronika

Obdukcija pokazala: Migrant čije je tijelo pronađeno kod Cazina se utopio

Migrant čije je tijelo pronađeno u mjestu Crnaja, općina Cazin, pored rijeke Korana 30. septembra, preminuo je od utapanja.

No image - Haber.ba

Kako nam je potvrđeno u Tužilaštvu USK, izvršena je obdukcija koja je pokazala da je smrt nastupila nasilnim putem – utapanjem.

Njegovo tijelo, koje je bilo u fazi raspada, pronašla je grupa migranta koji su alarmirali pripadnike Crvenog križa Cazina koji su potom pozvali policiju.

Aktivista Dirk Planert objavio je na svom Facebook profilu snimak na kojem se vidi tijelo migranta prekriveno lišćem i granjem, a dijelom u vodi. Na sebi nije imao odjeće. Pretpostavlja se da je pokušao doći do teritorije Evropske unije, odnosno Hrvatske, ali da se utopio i da ga je voda donijela na lokaciju Crnaje.

Identitet stradalog nije bilo moguće utvrditi, saznaje “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh