Crna hronika

Pojavila se šuga među migrantima u Tuzli!?

Situacija sa migrantskom krizom u Tuzli svakim danom izmiče kontroli. Osim tuzlanskih volontera i članova Gradskog crvenog križa o ovim ljudima ne brine niko.

Migranti u Tuzli - Federalna.ba

Tuzla ovim osobama posluži samo kao tranzitna zona, a sinoć ih je na platou ispred Autobuske stanice bilo više od 250.

Gotovo svi su, usljed dugotrajnog pješačanja gladni, povrijeđeni, a posljednje informacije do kojih smo došli govore da se među migrantima pojavila i šuga – prenosna zarazna bolest, što nam zvanično još uvijek nije potvrđeno, navodi “Federalna“.

Inače, ispred tuzlanske Autobuske stanice nema ama baš nikakvih higijenskih niti bilo kakvih drugih uslova, gdje bi ove osobe mogle boraviti ili prespavati.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh