Crna hronika

Radnik poginuo čisteći silos, zatrpala ga kukuruzna krupica

Na njega se u jednom času urušila veća količina krute kukuruzne prekrupe koja je bila zalijepljena na zid silosa.

Policija - Ilustracija / Nezavisne.com

Radnik (52) poduzeća za skladištenje žitarica poginuo je u petak dok je čistio stijenke silosa u Bjelovarskoj ulici u Križevcima.

Muškarac poginuo uslijed radne nesreće: Još uvijek se ne zna uzrok Na njega se u jednom času urušila veća količina krute kukuruzne prekrupe koja je bila zalijepljena na zid silosa. Na mjestu je poginuo.

Nesreća se dogodila oko 16 sati unutar silosa visine 18 metara. Akcija spašavanja trajala je jučer satima, a u nju su se uključili i križevački vatrogasci. Na žalost, nije bilo pomoći. Očevid je obavila zamjenica Općinskog državnog odvjetništva u Bjelovaru uz stručnu pomoć policijskih službenika te u nazočnosti inspektora zaštite na radu.

Radna košara skliznula s viličara i pala na radnika, poginuo je na mjestu nesreće Tijelo je prevezeno na odjel patologije u Opću bolnicu Bjelovar, a policijaci će o događaju izvijestiti Državno odvjetništvo, prenosi “Večernjilist“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh