Crna hronika

Fadil Novalić uputio saučešće porodici poginulog rudara Adnana Kovačevića

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić uputio je, uime Vlade FBiH i u svoje lično ime, telegram saučešća direktoru Rudnika mrkog uglja Breza i porodici Adnana Kovačevića, rudara koji je poginuo u jami “Sretno”.

Fadil Novalić - Faktor.ba

Izuzetno nas je pogodila vijest o ovoj teškoj nesreći u kojoj je, obavljajući svoj teški posao, nastradao rudar Adnan Kovačević. Ovo je nenadoknadiv gubitak za porodicu, Rudnik Breza i sve one koji su ga poznavali.

U Vladi Federacije BiH intenzivno radimo na poboljšanju statusa rudnika uglja i uslova za rad u njima, kako bismo preduprijedili mogućnosti ovakvih nesreća koje nas podsjećaju na posebnu obavezu prema rudarima koji rade jedan od, vjerovatno, najtežih poslova na svijetu. Svaki silazak u jamu iziskuje hrabrost i predanost ovom poslu, a naš je stalni zadatak da ga učinimo što sigurnijim.

Još jednom vas molim da primite izraze najiskrenijeg saučešća povodom velikog gubitka koji vas je zadesio, kaže se u telegramu saučešća premijera Novalića, saopšteno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH, prenosi “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh