Crna hronika

Državljanin BiH prvo pretukao kćerku (21), pa je onda htio prisilno udati za rođaka

Italijanske vlasti navele su da je uhapšen jedan državljanin BiH jer je navodno pokušao prisilno udati kćerku za bliskog rođaka za što bi dobio više od 10.000 eura.

Policija - Radiotrebinje.com

Tamošnje vlasti su u ponedjeljak saopštile kako su tri dana ranije izvršile prvo hapšenje i to prema novom Zakonu za borbu protiv prisilnih brakova u Italiji.

Policija navodi da su uhapšeni muškarac i njegova porodica živjeli na sjeverozapadu grada Pize. Takođe, navodi se da je otac pretukao 21-godišnju kćerku zajedno s drugom, mlađom kćerkom kada su se pobunile, a komšije pričaju kako im je davao samo hljeb i vodu par dana pred pokušaj sklapanja ugovorenog braka, piše “Srpskainfo“.

On je navodno ugovorio da uda svoju stariju kćerku za rođaka koji takođe živi u kampu, a planirao je slično učiniti i s mlađom kćerkom. Istražitelji kažu da su tajno snimili navodnu isplatu od potencijalnog mladoženje, prenosi “AP”


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh