Crna hronika

Alija Tabak teško povrijeđena kod Nevesinja: Hitnom reakcijom EUFOR-a spašen joj život

Tim Hitne pomoći Nevesinje jučer je izveo akciju spašavanja Alije Tabak, Sarajke (49) koja je povrijeđena bespomoćna ležala na planini Crvanj, 10 kilometara od nevesinjskog sela Kruševljani.

Spašavanje na planini Crvanj - RTRS

Ova akcija spašavanja izvedena je uz pomoć EUFOR-a i pripadnika Civilne zaštite. Akcija spašavanja trajala je dva sata. Nepristupačnost terena i jak vjetar bili su otežavajuće okolnosti, piše “RTRS“.

Doktori su konstatirali da je žena životno ugrožena i nakon ukazivanja prve pomoći uspjeli su da stupe u vezu s Timom za osmatranje i vezu u Mostaru i organiziraju helikopterski transport u Butmir uz pomoć EUFOR-ovog tima iz Austrije za hitne medicinske intervencije.

Tokom transporta stanje se pogoršalo, ali su medicinski timovi iz Nevesinja, Sarajeva i Austrije pristupili reanimaciji. Žena je transportirana u KCUS u Sarajevu i, prema posljednjim informacijama, u teškom je stanju.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh