Crna hronika

Mađarska akrobatkinja teško povrijeđena u BiH, pala sa velike visine

Njena majka, koji je svjedočila nesreći, je kazala da je Lili izgubila ravnotežu zbog malog proklizavanja.

Mađarska akrobatkinja - Faktor.ba

Mađarska akrobatkinja teško je povrijeđena nakon nesreće koja se dogodila tokom nastupa u BiH. Dvadesetogodišnja Lili Picard se okliznula tokom nastupa i pala, a predstava je nešto kasnije prekinuta, prenosi “Faktor“.

Picard je, prema pisanju mađarskog portala “Borsonline”, prevezena u Mađarsku, gdje će biti podvrgnuta operativnom zahvatu. Njena majka, koji je svjedočila nesreći, je kazala da je Lili izgubila ravnotežu zbog malog proklizavanja.

Stopala su joj kliznula na trapezu i pala je sa otprilike pet ili šest metara. Odmah je odvedena u lokalnu bolnicu, gdje joj je konstatiran lom tri pršljena, ali je nisu mogli tu operirati – ispričala je Tunde Picard.

Tokom nesreće se na bini nalazio i njen kum Endre Picard, koji je trebao izvesti naredni nastup. Zabrinuti član porodice odmah je potrčao ka trapezu.

Moj sin je odmah otrčao da pomogne Lili. Nakon toga je morao nastupati u četiri klaunske predstave i nasmijavati publiku, dok o svojoj nećaki nije znao ništa. Nažalost, ta profesija je takva, predstava mora da traje. Naravno, nakon završetka showa, ostavio je sve i odjurio u bolnicu – komentirao je njen djed.

Endre Picard i Tunde Picard

“Picard” je poznata cirkuska porodica koja nastupa više od 250 godina. Bake i djedovi, Endre i Sarolta 50 godina su radili kao izvođači punih 50 godina. Lilijin kum Endre nastupa u istoj trupi kao i njegova nećaka.

Cirkus joj je u krvi, odrasla je u tome i htjela je to raditi od ranog djetinjstva. Dvije godine radi kao izvođač, voli ovaj život, to joj znači sve. Nakon nesreće, ležeći na zemlji, pokazala je na trapez da se ‘oprosti’ – dodao je djed.

Kako opisuje mađarski portal “Borsonline”, Lili bi željela nastaviti raditi kao izvođačica.

Lili Picard

Sada je pokušavamo mentalno podržati. Lili je neodoljiva djevojka, učinit će sve da se oporavi i nikada neće odustati. Svi, njena porodica, prijatelji i čitavo “umjetničko društvo” su uz nju – rekao je Endre Picard.

U tekstu se ne navodi u kojem gradu u BiH je mađarska akrobatkinja povrijeđena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh