Crna hronika

Kad su ga mještani Orahovice vidjeli, skamenili se: Emsad Valentić, nakon dva dana, ponovo na slobodi

Mještani Orahovice kod Zenice ponovo su u strahu, a nakon što je na slobodi presuđeni silovatelj Emsad Valentić, koji se sumnjiči za krivična djela ugrožavanje sigurnosti i paljevine.

Emsad Valentić prilikom hapšenja - Avaz.ba

Podsjetimo, on je nakon višednevne potrage i bijega preksinoć uhapšen, nakon čega je kriminalistički obrađen u MUP-u ZDK, odakle je predat u nadležnost Tužilaštva ZDK.

Po završetku ispitivanja u Tužilaštvu, Valentić je pušten na slobodu. Kada su mještani ugledali Valentića da je na slobodi, skamenili su se. Valentić je 8. septembra došao u sukob s komšijama, zapalio im sijena, a potom pobjegao u šumu, gdje se danima krio. Ranije je, kako tvrde mještani Orahovice, nasrnuo nožem na jednog komšiju.

Prema riječima Sedina Valentića, mještanina Orahovice, niko u selu nije mogao mirno spavati dok se Valentić krio.

Policija je svaki dan i noć bila tu, pratila, tražila ga. Preksinoć su primijetili kako njegov brat ide s kesom u kojoj se nalaze hrana i cigare te odlazi u kuću Jakuba Jahijaja. Nakon što se vratio njegov brat, policija je upala u kuću i zatekla Valentića u kupatilu kako se tušira. Odmah su ga uhapsili – priča Valentić.

Osim u šumi, proteklih dana presuđeni silovatelj krio se i u obližnjoj štali, ali i kod komšije Jahijaja. Policija je pretresala i štalu u kojoj se krije te brojne druge objekte.

Emsad Valentić je u avgustu 2007. silovao svoju maloljetnu, tada 12-godišnju kćerku. Nejaku djevojčicu je oko ponoći podigao iz kreveta i izveo van, gdje je s njom ostao oko tri sata.

Dvanaestogodišnjakinja je doživjela teške fizičke i psihičke traume, a nedugo nakon monstruoznog događaja, otac silovatelj je uhapšen te presuđen na 12 godina zatvora. Djevojčica se s majkom odselila iz Kovačevića.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh