Crna hronika

Pala zloglasna kriminalna grupa Rahmana Begluka

U akciji kodnog imena Orka, pripadnici Federalne uprave policije u saradnji sa pripadnicima MUP-a HNK-a uhapsili su 13 osoba osumnjičenih da su pripadnici kriminalne grupe koja se tereti za više krađa, pljački i razbojništava, te za dilanje droge. Kao organizator grupe označen je Rahman Begluk (1987), a među članovima grupe su i osoba nalazi na izdržavanju kazne u Hrvatskoj.

Pala zloglasna kriminalna grupa Rahmana Begluka - PR/Haber.ba

U najopsežnijoj akciji FUP-a izvedenoj ove godine obavljeni su pretresi na području Mostara, Jablanice, Čitluka, Konjica, Sarajeva i Istočnog Sarajeva. U akciji su uhapšeni pripadnici organizovane kriminalne grupe koja se dovodi u vezu sa krivičnim djelima razbojništvo, teška krađa, neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Radi se o o organizovanoj kriminalnoj grupi od 14 članova koja se od 2014. dovodi u vezu sa napadima na transporte novca, tržne centre, pljačke benzinskih pumpi, bankomata i objekata i vozila brze pošte. Pored toga zadokumentovano je i da su vršili neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga i teške krađe putničkih motornih vozila. Na teret im se stavlja ukupno 29 krivičnih djela.

Nakon što izvršimo obradu u uredima Federalne uprave policije u Sarajevu i Mostaru, bit će poznato više informacija, rekao je šef istražne službe Federalne krim policije Nurdin Hafizović.

Osumnjičene su i tri osobe koje su već bile na odsluženju kazne i koje su koristile vanzavodske pogodnosti. Djela su počinjena na području HNK-a, ZHK-a i Kantona 10. Bankomati su oštećivani upotrebom plina i eksploziva.

Hafizović je kazao i da bi lišeni slobode mogli dobiti kazne dugotrajnog zatvora, te se tako konačno skloniti i onemogućiti daljeg kriminalnog rada.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh