Crna hronika

U stambenoj kući u Sarajevu pronađen arsenal oružja, uhapšena jedna osoba

U noći sa subote na nedjelju 8. septembra u 01:30 sati, policijski službenici Druge PU uhapsili su A.H., rođen 1974. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Policija FBiH - 6yka.com

Prilikom pretresa kuće koju isti koristi na području općine Centar Sarajevo, pronađena je i oduzeta jedna poluautomatska vojna puška cal. 7,9 mm, sa praznim okvirom i prigušivač, jedna automatska puška sa preklopnim kundakom marke ‘CZ’, cal. 7,62 mm, jedan automat- dobošar, piše “Klix“.

Pronađena su i 73 metka različitog kalibra, četiri ručne bombe, 11 kom. trotilskih metaka, dvije električne detonatorske kapisle sa električnim kablom, tri prazna okvira za automat, pribor za čišćenje oružja i ambalaža za ručnu bombu.

O slučaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštav Kantona Sarajevo, a isti je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenom osobom.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh