Crna hronika

Detalji napada u Zenici: Elvis Salčinović repetirao i uperio pištolj prema prisutnima u teretani, dok su njegovi sinovi tukli I.H.

Općinski sud u Zenici potvrdio je optužnicu Tužilaštva ZDK protiv ‘kralja džeparoša’ Elvisa Salčinovića i njegovih sinova Denisa Hamidovića Bebice, te Leonarda Hamidovića Tome koji su učestvovali u napadu koji se dogodio 31. jula u teretani u zeničkom naselju Blatuša.

Elvis Salčinović - Avaz.ba

Podsjećanja radi, tom prilikom teške povrede je zadobio I. H. iz Zenice. Prema navodima iz optužnice, Denis Hamidović je u teretani počeo sparingovati sa I.H., da bi nakon izvjesnog vremena Hamidović skinuo i bacio rukavice, prenosi “Avaz“.

Tada se obratio I.H. riječima: ‘Sad ćeš ti vidjeti’, da bi, potom, zajedno sa S.R. napustio teretanu. Nakon kraćeg vremena vratio se S.R. u teretanu držeći pištolj – stoji u optužnici.

Trener V. T. pokušao je spriječiti sukob, međutim, Denis je pucao prema I. H., svjestan da na taj način može izazvati opasnost za život prisutnih.

Nakon toga S.R. prilazi I.H. u namjeri da mu nanese teške povrede, zadaje mu nekoliko udaraca bokserom u predjelu glave. Tada se umiješao trener i s još jednom osobom ih je razdvojio, nakon čega su izašli iz teretane.

Denis se vratio u teretanu s više osoba, među kojima su bili njegov otac Elvis Salčinović i brat Leonardo Hamidović. Elvis je repetirao i uperio pištolj prema prisutnima u teretani, a Denis i Leonardo su s ostalima tukli I.H.

Kada je I.H. pao na pod, oni su nastavili da ga udaraju nogama, šakama, bokserima, noževima i drugim predmetima koje su imali kod sebe. Od udaraca je I.H. završio u Kantonalnoj bolnici Zenica, a napadači su pobjegli u nepoznatom pravcu.

Denis Hamidović je optužen za krivično djelo izazivanje opće opasnosti i nanošenje teške tjelesne povrede. Elvis Salčinović i Leonardo Hamidović terete se za nanošenje teških povreda. Salčinović i njegovi sinovi poznati su po organiziranju grupe koja se bavila džeparenjem širom Evrope.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh