Crna hronika

Almin Odobašić umalo platio glavom u obračunu zbog djevojke

– Samo Bog ga je spasio. Prekinuta mu je femoralna arterija. Ostavio ga je da iskrvari u obračunu zbog djevojke, kaže član porodice Almina Odobašića, koji iz razumljivih razloga nije želio otkriti identitet.

No image - Haber.ba

Okidač za napad
Odobašića je u nedjelju oko 21.50 sati u naselju Gornji Zovik kod Hadžića iz pištolja upucao Asmir Bašić (43) iz Kiseljaka, koji je i sam povrijeđen u žestokom obračunu. Naš sagovornik priča da se Odobašić više godina zabavljao sa M. P. (identitet poznat redakciji), s kojom se u međuvremenu počeo zabavljati i osumnjičeni Bašić, inače radnik jedne zaštitarske agencije. Djevojka se, navodno, požalila Bašiću da je Odobašić prati te da ju je strah, što je bio okidač za napad, prenosi “Avaz“.

– Iz službenog vozila mu je blicao da stane. Počeo je da mu psuje. Almin je izašao iz vozila i krenuo prema njemu. Bašić je otvorio vrata i udario ga nogom i odmah je pucao. Prvi metak je završio u njegovom stopalu pa je Almin pomislio da se radi o plašljivcu i ponovo je krenuo prema njemu. Bašić je ispalio još jedan hitac i pogodio ga u butinu. Poslije toga više se ničega ne sjeća – priča u jednom dahu naš sagovornik.

Bacio tufere
Prema njegovim riječima, jauke Almina, koji je govorio pomozite mi, iskrvarit ću, čuo je komšija koji je istrčao vani i zatekao Almina u lokvi krvi.

– Bašić je iz vozila uzeo tufere i bacio pored njega, sjeo u vozilo i otišao u Dom zdravlja na Ilidži. Ostavio ga je da iskrvari. Da nije bilo tog komšije, ne bi bio živ. Ljekari su ubrzo obavijestili policiju te je Bašić uhapšen u KCUS-u. Bio je pod nadzorom policije 24 sata. Sada nije i to nije uredu, jer se u istoj bolnici oporavlja i Almin – kaže član porodice Odobašić.

Šturo saopćenje
Sarajevska policija je ranije izdala šturo saopćenje u kojem se navode inicijali oštećenog i osumnjičenog. Navedeno je da se Asmir Bašić sumnjiči za teška krivična djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine, a u vezi s krivičnim djelom izazivanje opće opasnosti. Naš sagovornik na kraju je dodao da mu nije jasno kako se Bašić ne tereti za pokušaj ubistva.

– Takvu povredu preživi jedan čovjek u 100 slučajeva. Svojim ušima sam slušao ljekara kada je policiji govorio da je zadobio teške i po život opasne povrede. Bio je na Intenzivnoj njezi i tek je malo došao sebi – kazao je naš sagovornik.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh