Crna hronika

Grafiti s likom ratnog zločinca Ratka Mladića preplavili Bar

Šablon grafiti (stensil) s likom osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića preplavili su Bar i nalaze se na fasadama nekoliko zgrada u samom centru Bara.

Grafiti s likom ratnog zločinca Ratka Mladića preplavili Bar - Vijesti.me

Kako sada stvari stoje, sva je prilika da će barem još neko vrijeme ratni zapovjednik Vojske Republike Srpske, koji je osuđen zbog genocida i niza zločina protiv čovječnosti, ‘ukrašavati’ zgrade u gradu prepoznatom po svojoj multikulturalnosti.

Vijesti” su barsku Komunalnu policiju pitale za stav o ovim grafitima, da li smatraju da im je mjesto na barskim fasadama, te šta će poduzeti ako smatraju da nije.

Odlukom o komunalnom uređenju grada propisano je da održavanje vanjskog dijela zgrada osigurava skupština etažnih vlasnika i upravnik stambene zgrade. Kako inspekcijski nadzor nad provođenjem odredaba navedene odluke vrši Komunalna policija u skladu s propisima o inspekcijskom nadzoru, ista poduzima mjere i radnje u cilju otklanjanja utvrđenih nepravilnosti. Napominjemo da će Komunalna policija u cilju efikasnog rješavanja navedene nepravilnosti angažirati po potrebi d.o.o. Komunalne djelatnosti Bar, kako bi vanjski dijelovi zgrada bili u ispravnom i čistom stanju – navodi se u odgovoru barske Komunalne policije.

Iz d.o.o. Komunalne djelatnosti Bar “Vijestima” je jučer rečeno da im povodom ovog nije stizao nikakav dopis iz Komunalne policije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh