Crna hronika

Djevojčica sama prijavila očuha da je silovao, majka sve potvrdila

Majka djevojčice J.S. (13), koja je danas pronađena u Novom Sadu nakon dvodnevne potrage, Marija L. potvrdila je medijima da je njen suprug Jablan V. osumnjičen za silovanje njene kćerke i da se nalazi u pritvoru.

No image - Haber.ba

J.S. je nestala 26. avgusta, a dva dana kasnije je pronađena. U međuvremenu je njen očuh Jablan V. uhapšen i zadržan u pritvoru zbog sumnje da je djevojčicu primoravao na se*sualne odnose.

Policija je osumnjičenog privela u utorak popodne, a njega je prijavila sama 13-godišnja J. S. Ona je u ponedjeljak više puta zvala policiju, a potom je pobjegla od kuće, piše 021.rs.

Njen nestanak je prijavljen policiji, a u potragu su se uključili i građani i mediji.

Jablan V. je navodno priznao da je imao se*sualne odnose da maloljetnom pastorkom, usvojenom djevojčicom.

Jablan V. priznao zločin- Facebook

Kako kaže njena majka Marija, ništa nije ukazivalo na to da se tako nešto dešava u kući jer su, navodi, o svakom problemu pričali i zajednički ga rješavali.

– Pročitala sam zbog čega je osumnjičen jer mi nisu rekli zbog čega ga zadržavaju. Ona je pobjegla u gradu dok smo bile da dajemo izjavu u policijskoj stanici. Rekla mi je da je pobjegla, jer je mislila ću je ružiti – navodi Marija za “Pink“.

– Ona ja ovdje najmanje kriva, to sam joj rekla, i da mi ni na kraj pameti nije bilo da je ružim – dodala je ona.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh