Crna hronika

“Ovo mi ne treba” – Na Facebooku objavili da je nestala djevojčica, u pitanju ipak neslana šala

Brzinom munje danas je prostrujala društvenim mrežama vijest da je u Sarajevu nestala djevojčica.

Djevojčica - Facebook

Tragom te informacije “Avaz” je provjerio dojavu i utvrdio da je riječ o lažnoj objavi.

Molim vas djelite dalje, jutros u Sarajevu nestala djevojčica. Ako ima neko bilo kakve informacije da je vidio ili bilo šta neka javi najbližoj policijskoj stanici – stoji, između ostalog, u objavi na Facebooku.

Uz sve je objavljena fotografija jedne maloljetnice, a naveden je i kontakt broj. Riječ je o E. P. (identitet poznat redakciji), koji je rekao da mu telefon ne prestaje zvoniti.

Izgleda da me neko mnogo voli pa su mi ovako nešto napravili – kaže kroz osmijeh E. P. i dodaje: “Oženjen sam, otac dvoje djece i ovo mi ne treba.

Izgleda da bi bolje prošao da nisam dobar čovjek, da ne plaćam, udaram… – zaključio je on.

Da li je riječ o neslanoj šali ili je neko htio da napakosti E. P. za sada nije poznato. Ali, ovo nije prvi put da neodgovorni pojedinci zloupotrebljavaju djecu kako bi ostvarili svoje bolesne planove ili šale.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh