Crna hronika

Par u Splitu u stanu držao zarobljenu djevojku iz BiH, iskorištavana za različite poslove

Splitska policija uhapsila je 29-godišnjaka i 30-godišnjakinju koji su u stanu zatočili 18-godišnju državljanku Bosne i Hercegovine i iskorištavali je za razne poslove, te su krivično prijavljeni zbog trgovanja ljudima.

Hrvatska policija - Ilustracija/Nezavisne.com

Splitska policija u ponedjeljak je saopćila kako se 18-godišnjakinja 12. jula javila na oglas za čuvanje djeteta te došla u Hrvatsku u dogovoru sa spomenutim parom.

Oni su joj uzeli i zadržali pasoš koju joj nisu htjeli vratiti.

Osim dogovorenog posla čuvanja djeteta, iskorištavali su je i za druge poslove, a za obavljeni posao nije bila plaćena niti se mogla slobodno kretati bez pratnje 30-godišnjakinje i 29-godišnjaka, kojega policija tereti i da je smrću prijetio djevojci.

Ona je 23. augusta uspjela pobjeći iz stana i pozvati policiju. Pružena joj je ljekarska pomoć te je utvrđeno da nije ozlijeđena, javlja “Hina”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh