Crna hronika

Hapšenja na granici BiH: Palo šest dilera u policijskoj akciji “Kargo”

Crnogorska policija oduzela je 93 kilograma marihuane i uhapsila šest narko dilera, od kojih je jedan državljanin Srbije.

Hapšenje - Ilustracija/Twitter

Hapšenje narko dilera obavljeno je u saradnji sa Specijalnim državnim tužilaštvom u okviru akcije “Kargo”.

Marihuana je bila namijenjena krijumčarenju preko graničnog prelaza Vraćenovići, između Crne Gore i BiH.

Iz Uprave policije Crne Gore su naveli da su uhapšena lica iz Nikšića, te jedan Beograđanin.

Na teret im je stavljeno da su članovi kriminalne organizacije koja se duži period bavila regionalnim krijumčarenjem droge, prenosi “Hayat“.

Tridesetogodišnji Nikšićanin čiji su inicijali R.M. osumnjičen je da je osnovao kriminalnu orgnazaciju čiji je cilj bio da se bavi proizvodnjom i prodajom droge radi sticanja nezakonite dobiti.

Iz policije navode da su članovi kriminalne organizacije, kako se sumnja, djelovali po unaprijed određenim zadacima, a kriminalno djelovanje planirali i sprovodili na regionalnom nivou duži period.

Na osnovu naredbe sudije za istragu Višeg suda u Podgorici policija je juče izvšila pretrese stanova i drugih prostorija na više lokacija u Nikšiću i od osumnjičenih oduzela više vozila za koje se sumnja da su ilegalno stečena vršenjem krivičnih djela.

U prethodnom periodu uhapšen je i tridesetčetvorogodšnjak iz Beograda čiji su inicijali J.B. (34), za koga se sumnja da je član ove kriminalne organizacije.

Policija preduzima intenzivne aktivnosti na identifikovanju ostalih članova ove kriminalne organizacije.

Sva osumnjičena lica bit će uz krivičnu prijavu privedena Specijalnom državnom tužilaštvu na dalju nadležnost.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh