Crna hronika

Vozač i saputnici čudom preživjeli: “U nas se zabio taksista, koji je doslovno zaspao za volanom”

Stravična saobraćajna nesreća dogodila se rano jutros u hrvatskom Kaštel Štafiliću, ali na sreću bez ljudskih žrtava.

Policija - Poslovni.hr

Ponavljamo – stravična, jer je prema izjavama sudionika, uzrok incidenta bila premorenost taksista, koji je zaspao za upravljačem automobila i prešao u suprotni kolnički trak stare kaštelanske ceste.

U šest i deset ujutro krenuo sam na posao i autom sam “skupio” kolegicu i njezina sina koji kod nas radi sezonski. Krenuli smo prema aerodromu i kod “Tommyja” u Štafiliću smo uočili da je automobil marke Renault prešao u suprotnu traku i da punom brzinom ide kontra nas. Nisam vidio vozačevo lice, ali sam zato vidio glavu naslonjenu na volanu. “Blendao” sam, trubio i na kraju sam se popeo na pločnik kako bih ga izbjegao, ali je ipak udario u zadnji kraj mojeg auta – govori 30-godišnji vozač Peugeota iz Kaštel Starog, još uvijek šokiran od nesreće i spašavanja vlastite žive glave, ali i života svoje 40-godišnje kolegice i njezina 16-godišnjeg sina.

Policija je procijenila da je taksist vozio brzinom između 70 i 80 kilometara na sat. Probudio se tek kad mu je automobil od siline udarca počeo rotirati na cesti. Kad je izišao iz vozila kazao nam je da je radio 48 sati u komadu, bez spavanja. To je bio njegov izgovor za pukom srećom izbjegnuto ubistvo troje ljudi – ogorčen je sudionik nesreće.

Unesrećenima su u splitskom Kliničkom bolničkom centru utvrđene lakše tjelesne povrede. Tako je vozač zadobio hematom na glavi, nabijeno mu je rame i prsa, njegovoj kolegici je natučeno rame, a njezinu maloljetnom sinu noga.

Ono što je sugovornika posebno naljutilo jest reakcija vozača taksija, koji je, kako je kazao svjedok, prema upustvu vlasnika prijevozničke firme za koju radi, s oštećenog vozila skidao taksi-oznake te s vrata i naljepnice s imenom firme, piše “Slobodna Dalmacija“.

Dolaskom policije mi smo prijavili da je imao taksi-oznake, pa su policajci tražili da im pokaže ugovor o radu. On je i njima rekao da je radio 48 sati u komadu – posvjedočio je vozač oštećenog Peugeota.

Još uvijek potreseni sudionik nesreće prisjetio se i da je često s kolegama komentirao kako je lutrija svako jutro prolaziti tom dionicom kaštelanske ceste.

Samo snalažljivošću sagovornika i uz malo sreće, spriječena je velika tragedija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh