Crna hronika

Zaplijenjena velika količina skanka

Pripadnici MUP-a HNK-a u saradnji sa kolegama iz SIPA-e u subotu su u mjestu Tepčići u općini Čitluk, u briljantno izvdenoj akciji zaplijenili veću količinu opojne droge skunk, te na licu mjesta slobode lišili jednu osobu.

Zaplijenjena velika količina skunka - PR/Haber.ba

Radi se o Z.R. (1962. iz Mostara), koji je oko 17 sati zatečen ispred kuće dok skida vrhove sa biljaka koje izgledom asociraju na skunk.

Glasnogovornik MUP-a HNK-a Ljudevit Marić napominje da je uz skunk, pronađena i izuzeta vojna puška M-48, mobilna stanica sa SIM karticom, dvadeset komada vreća u kojim se nalaze osušeni dijelovi biljke i sirove biljke pobrane sa parcele.

Vrijednost zaplijenjene droge na tržištu iznosi oko pet hiljada eura po kilogramu, a više informacija će biti poznato nakon kriminalističkog vještačenja.

Marić je otkrio i da je osumnjičeni uzgajajući stabljike, bio uspostavio natopni sistem ‘kap po kap’.

Predstavnike medija interesovalo je i jesu li tačni natpisi koji su se mogli pročitati u medijima o navodnoj pucnjavi na pjevačicu Maju Berović u Mostaru, a Marić je kazao da postoji tek prijava od strane zaštitara da je upotrijebljeno vatreno oružje, ali i da će MUP u slučaju da bude potrebe uskoro sa više detalja izaći u javnost.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh