Crna hronika

Bračni par iz BiH pokušao prevariti policajce u Njemačkoj

Kako se povećava broj državljana BiH koji putuju i žive u evropskim zemljama, sve češće naši ljudi dolaze u koliziju s tamošnjim zakonima.

Njemačka policija - Ilustracija/Nezavisne.com

Neki slučajevi bi – da nisu žalosni – bili smiješni jer pokazuju naivna vjerovanja Bosanaca i Hercegovaca da propise mogu izigrati kao u domovini. Naivnost na kraju bude žestoko kažnjena po džepu…

Tako je u utorak ujutro njemačkim graničnim policajcima iz Burghausena nekoliko puta upao u oči Peugeot bh. registarskih tablica koji se autoputem A94 kretao u pravcu Passaua. Za upravljačem Peugeota bio je muškarac, a na mjestu suvozača žena, izvještava “ovb-online”.

Nešto kasnije, na regionalnom putu B12 kod Marktla automobil je ponovo izašao pred graničnu policiju, no ovaj put su uloge bile zamijenjene: Žena je bila za volanom Peugeota, a muškarac pored nje.

Ova činjenica privukla je pažnju policajaca. Zaustavili su Peugeot i pregledali dokumente obje osobe. Muškarac, 30-godišnji državljanin BiH, rekao je da je zaboravio vozačku dozvolu u svojoj domovini. Međutim, u džepu mu je bila bh. vozačka dozvola, za koju se brzo ispostavilo da je potpuni falsifikat!?

Na mjesto gdje je zaustavljen bh. par stigao je prevodilac koji je pomogao rješenju “slučaja”. Bosanac je objasnio da je “naslutio” policiju na autoputu i zato je došlo do promjene za upravljačem Peugeota.

Tužilaštvo mu je naložilo da plati kaznu, nakon čega je njegovoj supruzi, čiji su papiri bili u redu, dozvoljeno je da nastavi put za volanom Peugeota.

Uz to, granična policija Burghausena podnijela je prijavu zbog falsifikovanih dokumenata i vožnje bez vozačke dozvole. Prijavu očekuje i supruga, koja je upisana kao vlasnica Peugeota, jer je upravljanje vozilom prepustila osobi bez dozvole, piše “Radio Sarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh