Crna hronika

Bratunac: Kupanje sa društvom završilo tragično, poginuo tinejdžer

Petnaestogodišnji dječak K. C. utopio se u nedjelju poslijepodne prilikom kupanja na rijeci Drina, na području opštine Bratunac. Ovaj nesretni slučaj desio se pred brojnim očevicima koji su pokušali pomoći dječaku, međutim on je u bolnici preminuo od zadobijenih povreda.

potraga na vodi- ilustracija

Umro je samo dan nakon što je proslavio 15. rođendan.

Mještani sumnjaju da mu je možda srce prestalo kucati tokom boravka u vodi, jer na mjestu gdje su primjetili da pluta njegovo tijelo je plićak.

U Policijskoj upravi Zvornik rekli su da je Policijskoj stanici Bratunac u nedjelju oko 16.45 časova prijavljeno da se u rijeci Drini, na području te opštine, utopio maloljetnik.

– Po prijavi su postupili policijski službenici Policijske stanice Bratunac i pripadnici Doma zdravlja. Oni su maloljetnika prevezli u Dom Zdravlja gdje je samo konstatova smrt od strane dežurnog ljekara – rekao je portparol PU Zvornik Miljan Bobar.

On je dodao da je o svemu obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini i sve dalje mjere se poduzimaju po njegovim instrukcijama.

Jedan od očevidaca ove tragedije ispričao je da se sve dešavalo u mjestu Krasanpolje kod Bratunca na lokalitetu Rajske plaže.

– U nedjelju je bilo jako vruće i na Rajskoj plaži je bilo dosta mještana koji su došli da se osvježe. Ovaj dječak je došao sa svojim društvom i tu su bili navodno cijeli dan – ispričao je naš sagovornik.

On dodaje da je od mještana čuo da nesrećni dječak bio loš plivač i da skoro nije ni znao plivati.

– On je sa drugovima ušao u vodu i spuštali su se niz rijeku. On je bio najbliže obali i okupljeni su u jednom trenutku vidjeli samo tijelo kako pluta po vodi. U tom trenutku je dosta ljudi bilo na plaži i skočili su u rijeku i izvukli tijelo – kaže pomenuti očevidac.

U međuvremenu neko je pozvao Hitnu pomoć i policiju, koja je stiglo veoma brzo.

– Kad su ga izvukli na obali dječak nije davao znakove života, ali smo svi misili da je samo ostao bez svjesti i da će mu ljekari pomoći. Kada smo kasnije čuli da je preminuo, to nas je sve šokiralo. Navodno su ljekari pokušali da reanimiraju, ali nisu uspjeli – pojasnio je naš sagovornik.

Prema pričama mještana Krasanpolja, nikome nije jasno kako se dječak uspio utušiti na tom dijelu reke, jer tu voda uopšte nije duboka, piše “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh