Crna hronika

Pokušaj ubistva u Bihaću: Sjekirom udario u glavu nevjenčanu suprugu

Pedesetjednogodišnjak iz Bihaća u subotu kasno poslije podne sjekirom je nanio teške povrede po glavi svojoj 38-godišnjoj nevjenčanoj supruzi.

Sjekira - Nezavisne.com

On je odmah uhapšen, a tužilac je ovo krivično djelo okvalificirao kao pokušaj ubistva.

Medicinsko osoblje Doma zdravlja Bihać obavijestilo je policiju u subotu oko 19 sati da je zaprimljena žena s povredama glave.

– Ona se nalazi u Kantonalnoj bolnici u Bihaću, gdje je zadržana na daljnjem liječenju zbog teških tjelesnih povreda – potvrdio je za “Avaz” Ale Šiljdedić, portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Povrijeđena i njen nevjenčani suprugu posvađali su se u dvorištu njegove kuće, nakon čega ju je napao i sjekirom udario u glavu. Policija je izašla na mjesto događaja i uhapsila osumnjičenoga.

– S obzirom na način izvršenja djela i težinu povreda koje je žena zadobila, tužilac je ovo krivično djelo okvalificirao kao pokušaj ubistva. Ženu je udario sjekirom po glavi i mogao ju je ubiti, ali je, na svu sreću, ostala živa – rekao je Šiljdedić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh