Region

Otac dječaka koji je ubijen u Zagrebu: Ubio mi je sina, vraćam se u Hrvatsku

Otac 10-godišnjeg dječaka koji je ubijen, bivši partner Maje Tojagić, trenutno živi u Njemačkoj, gdje je saznao strašnu vijest.

“Ubio mi je sina”, samo je rekao muškarac, potvrdivši da se sutra vraća u Hrvatsku.

Prema neslužbenim podacima počinilac šestostrukog ubistva na zagrebačkoj Kajzerici je Igor Nađ, koji je prije nego što se ubio, upucao Maju Tojagić, s kojom je imao dijete, ali i njenog 10-godišnjeg sina iz ranije veze, roditelje, sestru i sestrinog partnera, javlja Hina.

Iz izvora bliskih istrazi saznaje se da je riječ o ocu Dragomiru Tojagiću, majci Filjki Tojagić, sestri Josipi Tojagić, Davoru Paušaku s kojim je Josipa bila u vezi te Majinom 10-godišnjem sinu iz bivše veze.

Ubica je u životu ostavio jedino dijete koje je imao s Majom Toljagić i upravo je to, kako se saznaje, policiju dovelo do počinioca.

Načelnik zagrebačke policije Marko Rašić potvrdio je na konferenciji za novinare da je šestostruki ubica i samoubica bio 36-godišnji taksista rođen u Vukovaru koji je imao zajedničko dijete s jednom od žrtava.

Rašić je saopštio da je policija sinoć oko 21 i 30 primila nekoliko dojava da je u Cimermanovoj ulici došlo do upotrebe vatrenog oružja, a na mjestu događaja pronađeno je šest mrtvih osoba – dva muškarca, tri žene i jedno desetogodišnje dijete.

Ubicu je policija povezala s jednom od žrtava s kojom ima zajedničko dijete koje je policija pronašla na mjestu zločina. Dijete je odvezeno u Hitnu pomoć gdje je pregledano, nakon čega je zbrinuto u odgovarajućoj ustanovi, rekao je Rašić ne precizirajući starost djeteta, dok neki mediji navode da je riječ sedmomjesečnoj bebi, dok drugi pišu da ima dva mjeseca.

“Motiv zasad nismo utvrdili. Očevid na mjestu samoubojstva je završen, intenzivno kriminalističko istraživanje traje pa ćemo vidjeti o čemu bi se moglo raditi”, rekao je Rašić. Kazao je i kako se 36-godišnjak ubio oko 3 i 30 sati nakon što ga policija pronašla na području Brezovice i pozvala ga na predaju.

Kako je kazao, nije bilo nikakvih informacija o prijetnjama ni dojava o porodičnom nasilju od strane počinioca, a prema nekoj od žrtava.

Nađ je 2016. kažnjen zbog narušavanja javnog reda i mira na području zagrebačke Trešnjevke.

“Na mjestu počinjenja samoubojstva pronašli smo vatreno oružje s kojim je samoubojstvo izvršeno. Počinitelj je od 2017. godine imao prebivalište kao i žrtve. Možemo potvrditi da je dijete jedne od žrtava i počinitelja, a oružje ilegalno”, rekao je Rašić,pišu Nezavisne


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh