Svijet

Najveća zaplijena kokaina u njemačkoj historiji

Njemačka carinska služba saopćila je u petak da je zaplijenila isporuku od 4,5 tona kokaina, u najvećoj zaplijeni u njemačkoj istoriji, s procijenjenom uličnom vrijednošću od milijardu eura.

No image - Haber.ba

Nelegalna droga otkrivena je prije dvije sedmice u brodskom kontejneru koji je bio na putu iz Urugvaja prema Holandiji tokom pretrage u sjevernom lučkom gradu Hamburgu, saopćila je služba.

Kada su carinski agenti otvorili kontejner, koji je, sudeći po putnom manifestu, sadržavao soju, i pronašli su više od 200 sportskih torbi s više od 2,400 paketa kompresiranog kokaina.

Današnjom objavom zaplijene kokaina nadmašena je ukupna zapljena kokaina u Hamburgu u 2017. godini od 3,8 tona.

“Ova enormna količina predstavlja najveću pojedinačnu zapljenu kokaina u Njemačkoj”, navodi carinska služba u saopćenju.

“Pretpostavljajući da će ovaj vjerovatno veoma čisti kokain biti utrostručen u količini za uličnu prodaju, njegova lična vrijednost iznosit će približno milijardu eura”, navodi se u saopćenju.

Služba je saopćila da je “zaplijenjeni kokain već uništen u tajnosti uz stroge mjere sigurnosti”, prenosi “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh