Crna hronika

Srbijanac osumnjičen da je oštetio firmu iz Banje Luke za više od 2,2 miliona KM

Banjalučka policija podnijela je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u tom gradu protiv osobe inicijala M.Š. iz Republike Srbije, zbog sumnje da je oštetio preduzeće iz Banje Luke za 2,2 miliona KM.

Novac - Ilustracija / Nezavisne.com

Nezvanično, prijavljen je Miloš Šegan (1983.), koji je bio odgovorna osoba preduzeća ‘M.K.R. company’.

Iz Policijske uprave Banja Luka su saopštili da su, na osnovu višemjesečne istrage, utvrdili da se M.Š. sumnjiči da je tokom 2012. i 2013. godine kao odgovorna osoba preduzeća iz Banje Luke, iskoristio položaj i s računa preduzeća podigao novac u iznosu od oko 170.850 KM i prisvojio za sebe, kao i da je uvezao 119 putničkih automobila, koje je kasnije prodavao fizičkim osobama, a dobijeni novac umjesto polaganja na račun preduzeća prisvojio za sebe.

U pitanju su vozila marke ‘audi’, ‘pasat’, ‘golf’, ‘škoda’…

Osumnjičeni je opisanim radnjama stekao ukupnu protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 2.260.000 KM, za koliko je pričinjena šteta preduzeću. Tokom istrage oduzeta je određena dokumentacija i saslušan je veći broj osoba, a što će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku – navode iz policije.

Šegan se tereti da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja i dva krivična djela falsifikovanje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava, prenosi “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh