Crna hronika

Dvije osobe uhapšene zbog brutalnog ubistva migranta u Tuzli

Dvije muške osobe, osumnjičene za ubistvo mlađeg migranta u Tuzli, uhapšene su na području ovog grada, a sutra bi trebao biti upućen prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora, potvrđeno je iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Hapšenje - Ilustracija / Nezavisne.com

Brutalno ubistvo migranta koji je porijeklom iz Alžira dogodilo se u noći sa ponedjeljka na utorak, a nemilom događaju prethodila je tučnjava u neposrednoj blizini Tržnog centra Omega u Tuzli.

Alžirac, čiji identitet još uvijek nije utvrđen preminuo je pola sata nakon što je prevezen u Univerzitetski klinički centar u Tuzli, a prvi rezultati patološkog nalaza pokazuju da je on nožem uboden deset puta. Samo u grudnom košu pronađeno je šest ubodnih rana.

Postupajući tužilac Dalibor Bingas ranije je kazao da je ova istraga znatno kompliciranija u odnosu na slična krivična djela kojima se Tužilaštvo Tuzlanskog kantona bavi.

On je naveo da inspektori znatno duže vremena provode na utvrđivanju identiteta smrtno stradalog, zatim svjedoka i osumnjičenih osoba.

Identitet uhapšenih muškaraca, kao i zemlja porijekla za sada javnosti nisu poznati, piše “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh