Crna hronika

Ključ: Mjesto gdje borave migranti izgleda apokaliptično

Migrantska kriza u BiH je, čini se, na vrhuncu. Osim što svakodnevno u našu zemlju stigne nekoliko stotina migranata, u pojedinim dijelovima situacija je krajnje alarmantna, kako za lokalno stanovništvo, tako i za migrante.

No image - Haber.ba

Posebno je teško u Unsko-sanskom kantonu, koji snosi i najveći teret migrantske krize u BiH., prenosi “Avaz“.

Jedna od volonterki koja pomaže migrantima u Velečevu kod Ključa uputila je na Facebooku dramatičan apel za pomoć ovim ljudima, koji ove dane provode u nehumanim uvjetima.

Njen status prenosimo u cijelosti:

– Vidim da je većini mrsko što migranti i izbjeglice dolaze, razumijem da se naša država ne brine o vlastitimn građanima, da smo svi u problemima, ali je činjenica i da ovdje borave ljudi, djeca, žene, trudnice, povrijeđeni, bolesni… Pa, nismo, valjda, toliko hladni postali da nam je svejedno šta se dešava! Zašto se ovo ovoliko ignorira? Dođite da osjetite smrad izmeta koji se širi, jer se nužda vrši okolo! Znate li šta to znači? Može li naša vlast uraditi bilo šta kako treba? Pa, zar smo toliko moralno pali da je bitno samo kako je nama, a to što je u komšije večera jedna pašteta (mislim na domaće stanovništvo), nikome nije važno!

Pa, do kad više bosanski narod da trpi javašluk i da, uz sve naše probleme, gledamo i izbjeglice i migrante kao zadnji otpad! Pa, zar nije dosta više ovih nesposobnih poteza da se ova država uvede u red! A može se uvesti u red, može!!! – napisala je volonterka Crvenog križa.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh