Svijet

Upali u stan pa pretukli i opljačkali bivšeg ministra

Bivši francuski ministar ekonomije Tijeri Breton opljačkan je i pretučen u svom stanu u Parizu uz suprugu i šofera, izjavili su danas izvori bliski policijskoj istrazi.

No image - Haber.ba

Isti izvori su za Agenciju Frans pres rekli da su dva muškarca sa skijaškim maskama na licima i rukavicama na rukama naoružani pištoljima tokom vikenda ušli u stan kroz otvoren prozor, prenosi “Srna”.

Oni su potom probudili par kome su prijetili. Lopovi su potom pronašli šofera i sve tri žrtve su zatvorili u kupatilo poslije čega su pobjegli sa dijamantskom ogrlicom čija je vrijednost procijenjena na 50.000 evra i više stotina evra gotovog novca.

Breton koji je bio na funkciji ministra od 2005. do 2007. godine i od 2009. godine direktor velike francuske informativno-tehnološke kompanije “Atos” zadobio je povredu na glavi, a njegovoj supruzi je povrijeđena ruka.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh