Region

Dječak u Đurđevcu djevojčici napravio dijete, roditelji sve dopustili

Maloljetni dječak star 14 godina s đurđevačkog područja u svoju je obiteljsku kuću doveo također maloljetnu djevojku s kojom se redovito se*sao, što su njegovi roditelji dopustili.

Ultrazvučni pregled bebe - Blic.rs

Djevojka je rodila, nakon čega je cijeli slučaj završio u Centru za socijalnu skrb. Protiv roditelja je na kraju podnesena optužnica, piše “Podravski“.

Doveo ju je kući gdje mu je rodila dijete

“Sumnjamo da su tojekom juna 2017. u Đurđevcu, kao roditelji djeteta (14), znajući da nije navršio 16 godina, u nakani da zasnuje životnu zajednicu s maloljetnicom, dozvolili da ona useli u njihovu obiteljsku kuću, gdje je ona obavljala kućanske poslove, dok je sin s njom održavao spolne odnose”, naveli su tužitelji.

“Dakle, da su djetetu mlađem od šesnaest godina omogućili izvanbračni život s drugom osobom”, dodalo je tužiteljstvo koje za roditelje traži uvjetne zatvorske kazne.

Roditelji se branili šutnjom

Kako doznaje Podravski, okrivljeni otac ispitan je pred državnim odvjetništvom te se branio šutnjom, no ranije je potvrdio kako je djevojka kod njih došla 2017., da ona i sin imaju svoju sobu u kojoj žive te da je, u međuvremenu, prošle godine ona rodila dijete “koje mu je najslađi unuk”. Njegova supruga također se branila šutnjom.

“Centar je primio obavijest Matičnog ureda Koprivnica o tome da je maloljetna djevojka rodila muško novorođenče. U razgovoru s maloljetnicom utvrđeno je da je ista već više od godinu dana u vezi sa maloljetnim sinom”, kazali su iz Centra za socijalnu skrb.

Roditelji 14-godišnjaka imaju još šestero djece.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh