Crna hronika

SIPA uhapsila Alena Hrvatovića, međunarodnog trgovca oružjem

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su jučer na području Istočnog Sarajeva Alena Hrvatovića, međunarodnog švercera oružjem.

dnevno

On je uhapšen na osnovu međunarodne akcije koja se odnosi na suzbijanje trgovine oružjem na područje Belgije i Holandijem, javlja “Avaz“.

SIPA ga je uhapsila jučer na području Istočnog Sarajeva, a sumnjiči se za krivična djela organizirani kriminal, neovlašteni promet opojnim drogama i neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e uhapšeni će, u skladu s odredbama Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine, u zakonskom roku biti predat u daljnju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine – navode iz SIPA-e.

Saznajemo da je riječ o 40-godišnjem Tuzlaku koji je odranije poznat bh. pravosudnim institucijama.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh