Crna hronika

Njemački carinici muškarcu u torbi našli steroide, a on se pravdao: To mi je rođak iz BiH poslao kikiriki i keks

Carinski službenici u Njemačkoj zaplijenili su široku paletu krijumčarenih doping sredstava na pregledu na autobuskom terminalu tamošnjeg aerodroma.

Tablete - Kurir.rs

Zvaničnici su primjetili Bosanca (29) koji je čekao autobus, a onda od vozača uzeo crnu sportsku torbu, prenosi Kurir.

Carinskim službenicima rekao je da živi u Njemačkoj, a da su u torbi pokloni koje mu je rođak iz BiH poslao preko vozača autobusa.

Zvaničnici su odlučili da provjere sadržaj torbe u kojoj su pronašli kesu s neobičnim sadržajem – kesicama kikirikija, flipsa i pakovanjima keksa.

Međutim, u ovim kesicama, među grickalicama su bili i anabolički steroidi za jačanje mišića koji se u Njemačkoj mogu prodavati samo uz ljekarski recept.

Nije dozvoljen uvoz takvih medicinskih proizvoda iz zemalja koje nisu članice EU. Protiv Bosanca pokrenut je postupak, a 80 ampula i više od 300 tableta je zapljenjeno.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh