Crna hronika

Lovci na nogama: Medvjed u Vogošći uznemirio građane

Nakon što je nedavno medvjed upao u vogošćansko naselje Tihovići i usmrtio ovcu, te uznemirio lokalno stanovništvo članovi LD Lane iz Vogošće su poduzeli niz aktivnosti sa ciljem zaštite stanovnika Tihovića.

Medvjed - Volimpodgoricu.me

U širem rejonu naselja postavili su znake upozorenja na pojavu medvjeda, a organizovali su i lovačke patrole. Osim toga, danas će organizovati hajku na medvjeda sa ciljem da se udalji iz Tihovića.

Lovovođa LD Lane Nusret Kulo pretpostavlja da medvjed ulazi u Tihoviće zbog nedostatka hrane. Također, upozorava stanovništvo da u blizini kuća ne ostavljaju otpad, posebno životinjski jer to privlači medvjede, piše “Oslobođenje“.

Iz LD Lane apeluju na građane da se ne kreću šumom u ranim jutarnjim ili večernjim satima, da ne šetaju sami i u tišini jer postoji realna opasnost da se susretnu sa medvjedom. Medvjedi su ugrožena životinjska vrsta u BiH i zabranjen je njihov odstrel.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh