Region

Beograd: Grupa ljudi upala na predstavu o Srebrenici, pa izbačeni napolje

Dvadesetak osoba u majicama sa nacionalističkim simbolima i obrisima Kosova upalo je na izvođenje predstave “Srebrenica. Kad mi ubijeni ustanemo” u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu, koju organizuje Helsinški odbor za ljudska prava. Policija ih je poslije verbalnog sukoba sa rediteljem i glumcima izvela napolje.

No image - Haber.ba

Grupa koja je upala na predstavu pokušala je u više navrata da nadglasa reditelja Zlatka Pakovića uzvicima da u Srebrenici nije bilo genocida i da je Ratko Mladić heroj, da bi poslije toga počeli da pjevaju nacionalističke pjesme.

Organizatori su u nekoliko navrata apelovali na pripadnike MUP-a u civilu da izbace provokatore kako bi se predstava nastavila u miru, na sta je jedan od njih rekao da su mu ruke vezane, javlja reporter “N1“. Tek nakon što su glumci izašli sa njima da razgovaraju, policija je izvela nacionaliste iz sale.

Glumcima se pridružila i publika, koja je pokušala da izbaci desničare napolje. Situacija je mirna i nije bilo većih incidenata osim verbalnog okršaja.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh