Crna hronika

Preživjela Srebreničanka Mirela Bektić danas kopa samo ostatke svog oca

Preživjela žrtva rata i diplomirana žurnalistkinja Mirela Bektić iz Srebrenice danas će u Memorijalnom centru Potočari ukopati samo glavu svog oca.

Mirela Bektić - Fena

Posmrtni ostaci njenog oca Mevlida Bektića pronađeni su na lokaciji Kameničko Brdo. Iza njega je ostalo troje djece, koji su danas obrazovani ljudi.

Nakon 24 godine života u neizvjesnosti Mirela je dočekala dan kada će znati pravu istinu o svom ocu. Ona je za “Fenu” kazala da je svih ovih godina razmišljala da li će dočekati da ukopa oca.

Dođeš ovdje na dženazu i razmišljaš da li ćeš doživjeti dan kada će otac biti ukopan, i kada ćeš doći na njegov mezar i kako ćeš psihički to podnijeti. Kada su nam javili da su pronašli njegove posmrtne ostatke neko olakšanje je stiglo. Međutim, danas kada smo vidjeli tabut i kada znamo da je samo glava u njemu, nimalo jednostavno nije. On je ubijen u 33. godini kada se njegov sin rodio. Kada je trebao normalno da živi, njega su monstrumi krvnički ubili, i njegove sugrađane. Svi znamo ko su monstrumi koji su počinili najkrvavije zločine – navela je Bektić.

Kaže da je svih ovih godina muči pitanje ko je dozvolio da se genocid desi i zašto. Smatra da je Srebrenica sramota cijelog svijeta.

Moj otac je do 30. godine života bio na liniji i branio sve građane Bosne i Hercegovine. Kada je trebala pomoć njemu i njegovim sugrađinama oni su bili prepušteni sami sebi – podvukla je Bektić.

U Memorijalnom centru Potočari danas je stigao veliki posjetilaca iz cijelog svijeta kako bi odali počast nevino ubijenim žrtvama Srebrenice.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh