Crna hronika

Pretresi u Mrkonjić Gradu zbog pranja novca

Pripadinici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH, u okviru međunarodne operativne akcije “Balkanski kartel”, na području Mrkonjić Grada provode istragu protiv dva fizička i jednog pravnog lica.

No image - Haber.ba

Portparol SIPA-e Luka Miladinović izjavio je “Srni” da su službenici ove policijske agencije jutros započeli sa realizacijom međunarodne operativne akcije pod nazivom “Balkanski kartel” koja se izvodi po naredbama Suda i Tužilaštva BiH.

“Istraga se vodi protiv dva fizička i jednog pravnog lica. U toku su pretresi stambenog objekta, pomoćnih objekata i pokrentnih stvari na lokaciji na području Mrkonjić Grada zbog postojanje osnovane sumnje da su osumnjičena lica u ovom predmetu počinili krivično djelo pranje novca”, rekao je Miladinović.

On je dodao da će više informacija o rezultatima akcije biti poznati po njenom okončanju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh