BiH

Povorka s posmrtnim ostacima srebreničkih žrtava iz Sarajeva ispraćena molitvama i cvijećem

Tužna povorka s posmrtnim ostacima 33 novoidentifikovane žrtve genocida u Srebrenici, koje će 11. jula 2019. godine pronaći smiraj u Memorijalnom centru Potočari, stigla je iz Visokog u Sarajevo, odakle je dalje ispraćena prema Srebrenici.

No image - Haber.ba

Ni u jednom od 33 tabuta novoidentifikovanih žrtava genocida u Srebrenici nisu kompletirani skeletni ostaci. Pojedini tabuti bit će ukopani tek sa šačicom koščica pronađenih u masovnim grobicama širom Bosne i Hercegovine, prenosi “Klix“.

Tužna povorka se u Sarajevu zadržala pred zgradom Predsjedništva Bosne i Hercegovine, gdje je veliki broj građana Sarajeva, ali i zvanica, došao da se pokloni žrtvama genocida u Srebrenici. Povorka se kratko zaustavila i na Markalama.

Povorka- Klix


Među građanima okupljenim u Sarajevu bili su reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović, članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić, zatim turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan i njegova supruga Emine, gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, američki ambasador u BiH Eric Nelson…

Povorka će nakon toga krenuti prema Memorijalnom centra Potočari gdje će se klanjati dženaza i obaviti ukop žrtava. Sve žrtve su iz sela Slijeplje i Kamenica. Najmlađa žrtva imala je 16, a najstarija 84 godine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh