Crna hronika

Konačan smiraj za Osmana, Zaima, Fuada…

Posmrtni ostaci 33 žrtve ubijene tokom genocida u julu 1995. godine na području Srebrenice, danas će iz JKP “Gradska groblja” Visoko biti prevezeni u Memorijalni centar Potočari, gdje će biti ukopani na zajedničkoj dženazi 11. jula.

No image - Haber.ba

Najmlađa žrtva je Osman Cvrk, rođen 1979.godine. On je u momentu ubistva bio maloljetan, imao je svega 16 godina. U zelenom tabutu maloljetnog Osmana nalaze se posmrtni ostaci koji su pronađeni na nekoliko različitih lokacija, prenosi “N1“.

Konačan smiraj ove godine naći će i otac i sin, Zaim i Fuad Pilav. Ukopani će biti i braća Mujić, te braća Isaković.

Ove godine biće ukopan najmanji broj žrtava na kolektivnoj dženazi u Potočarima.

U Identifikacionom centru u Tuzli ima identifikovanih Srebreničana, međutim, porodice još uvijek nisu dale saglasnost za njihov ukop zbog nekompletnosti tijela.

Planirano je da se tužna kolona zaustavi u Ilijašu i Vogošći, u podne se očekuje ispred zgrade Predsjedništva BiH. U Potočare bi trebala stići oko 16 sati.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh