Crna hronika

U Mostaru uhapšen prevarant Edis Koženjić

Pripadnici Odjela kriminalističke policije Policijske uprave Mostar jutros su uhapsili Edisa Koženjića s područja Ključa zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo prevare.

No image - Haber.ba

Nakon hapšenja se ispostavilo, kako nam je neslužbeno potvrđeno, da su potragu za njim raspisali iz policijskih uprava Ključa, Zenice i Tuzle, također zbog prevare, prenosi “Avaz“.

Koženjić je na području Mostara prevario dvije osobe, jednu je, saznajemo, oštetio za 2.000 KM, a drugu za 10.000. Također, pokušao je prevaru u jednom autosalonu za automobile Mercedes.

Uglavnom, oštećeni su, kao i u drugim gradovima, prijavili da im se predstavljao kao investitor, a raznim lažnim pričama i dezinformacijama stjecao je njihovo povjerenje. Pokazivao im je lažni pasoš Njemačke, kao i falsificirane bankarske dokumente o ulaganjima u kapitalne investicije na području BiH.

Također, prema neslužbenim informacijama, za Koženjićem traga i policija Republike Hrvatske, na čijem se području pojavljivao pod imenom Edin Kazaferović, Šefik Koženjić, a služio se i drugim lažnim imenima.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh