Crna hronika

15 i po godina zatvora Nerminu Rustempašiću koji je vozeći pijan usmrtio majku i kćerku

Stravična nesreća, u kojoj su povrijeđena još trojica dječaka, desila se 7. decembra prošle godine u Novom Travniku.

hapšenje Nermina Rustempašića- slobodna.bosna

Kantonalni sud Novi Travnik danas je proglasio krivim Nermina Rustempašića koji je u decembru prošle godine Opel Astrom usmrtio Azru Hajrić (31) i njenu devetogodišnju kćerku Almu te nanio povrede još trojici dječaka. Na osnovu toga ga je Sud osudio na 15 i po godina zatvora. Sud je donio odluku da se optuženom izrekne sigurnosna mjera zabrane upravljanja prijevoznim sredstvom u trajanju od tri godine nakon izdržane kazne, piše “Oslobođenje“.

Krvarenja
Prema mišljenju Suda, optužba je u potpunosti dokazala da je Rustempašić počinio djelo koje mu se stavljalo na teret.

Podsjetimo, stravična saobraćajna nesreća koja je uznemirila javnost u BiH, dogodila se 7. decembra 2018. oko 20.30 sati, kad je Rustempašić, koji je u krvi imao 2,99 promila alkohola, kod Gradske džamije u Novom Travniku na trotoaru udario Azru Hajrić i četvero djece.

Azra Hajrić na licu mjesta je smrtno stradala, a njena kćerka preminula je na putu do bolnice. Azrin osmogodišnji sin Eldar prevezen je u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu sa povredama glave. Tada je u KCUS prevezen i Davud Amidžić, sin glavnog imama iz Novog Travnika, dok je drugi njegov sin bio na liječenju u travničkoj bolnici. Dječaci su nakon oporavka otpušteni iz bolnice. Rustempašić je nakon ovoga uhapšen, a nakon okončanja istrage je i optužen.

U optužnici je navedeno da je Azra Hajrić zadobila teške tjelesne povrede opasne po život među kojima su višestruki prelomi lobanje, oštećenje mozga, rascjep jetre, nekoliko unutrašnjih krvarenja i vanjskih nagnječenja i poderotina od kojih je na mjestu preminula, dok je njena devetogodišnja kćerka zadobila povrede u vidu višestrukih prijeloma lobanje i krvarenja u mozgu, odvajanje vratnog kralješka, puknuće zuba i brojne oguljotine na svim dijelovima tijela od kojih je također preminula na mjestu.

Nagnječenja
Azrin sin također je zadobio teške tjelesne povrede opasne po život u predjelu glave (lom kosti, nagnječenje i izliv krvi), oguljotine kože i podlivi na licu te nagnječenje oba plućna krila.

Dječak Davud Amidžić zadobio je teške tjelesne povrede u vidu nagnječenja (kombinacija podliva i oguljotina) u predjelu glave, nagnječenje mozga i manji izliv krvi, dok je dječak J. A. zadobio lake povrede, stoji u optužnom aktu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh