Crna hronika

U Trebinju jučer ubijena kćerka čovjeka optuženog za bombardovanje Dubrovnika

Kćerka nekadašnjeg čelnika Trebinja Božidara Vučurevića, koji je u Hrvatskoj optužen za ratne zločine, ubijena je, a počinilac ubistva je njen suprug, prenijeli su danas lokalni mediji.

No image - Haber.ba

Iz Okružnog tužilaštva u Trebinju potvrdili su da je žena koja je u utorak poslije podne ustrijeljena na radnom mjestu u Zavodu za zdravstveno osiguranje Ljiljana Ratković (51), piše “Avaz“.

– Muž je prvo došao na šalter gdje žena radi pa otišao. Vratio se dvadesetak minuta kasnije s ukrasnom vrećicom u ruci. Prišao je šalteru za ovjeravanje knjižica i pucao u nju iz pištolja, a onda na sebe u predjelu uha – izjavio je okružni tužilac Žarko Milić, potvrdivši da su sve zabilježile nadzorne kamere, prenosi Index.hr.

Žena je preminula na licu mjesta, a ubica je preživio pokušaj samoubistva i prebačen je u bolnicu u Podgorici.

U toku je istraga koja treba utvrditi motive zločina.

Hrvatska Vučurevića tereti za bombardiranje Dubrovnika početkom 90-ih godina prošlog stoljeća. Tužilaštvo u Dubrovniku podiglo je u oktobru 2008. optužnicu protiv Vučurevića zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva dubrovačkog područja i uništavanja kulturnih i historijskih spomenika između 1991. i 1995. godine.

Kao predsjednik Skupštine općine Trebinje, predsjednik Srpske autonomne oblasti Hercegovine, predsjednik Kriznog štaba i ratnog štaba općine Trebinje te predsjednik Ratnog predsjedništva Trebinja, kako je navedeno, okrivljeni je tokom 1991. pa do 29. oktobra 1995., djelujući individualno i u saradnji s Radovanom Karadžićem, planirao, poticao, naredio i na drugi način pomogao u provođenju ideje stvaranja tzv. Velike Srbije na prostoru bivše Jugoslavije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh