Crna hronika

Pretužna scena: “Možda trči za gazdinim autom… Kako čovjek može tako hladno ostaviti psa i otići”

Na Facebooku se počeo širit video na kome se vidi tužan prizor. Na prijevoju Karaula, između Olova i Kladnja, a na kome se vidi pas kako trči samom sredinom ceste. Pas se nije zaustavljao i po snimku mnogi su komentarisali da postoji velika vjerovatnoća da on ustvari trči za vlasnicima koji su ga ostavili.

Napušteni pas - Screenshot/Facebook

Neupitno je da se dešavaju i takve situacije, da se vlasnici u jednom trenutku predomisle i kućnog ljubimca počnu gledati kao opterećenja, nakon čega ih odvode i ostavljaju.

“Nekoliko puta sam ga sklanjao s ceste, nudio mu vodu, hranu, da mu misli odvratim od ludog nauma. Uzalud. Izdržao bi sa mnom pola minute i opet nastavio, kao hipnotizovan. Kad sam ga jednom uzeo u ruke da ga odvezem negdje na sigurnije mjesto, krenuo je ugristi me, od straha, vjerovatno. Ni tunel ga nije pokolebao. Poznajući kako se tu brzo vozi i da niko od vozača tu neće očekivati takvog putnika na cesti, uspio sam ga nekako “provući”. Ko će znati šta je u toj ludoj psećoj glavi”, napisao je Elmir Huremović uz ovaj snimak, piše “Source“.

“Oni su jako pametni, u stanju su vratiti se kući i ako su stotinama kilometara daleko. Pretužna sam zbog zle sudbine ovog nedužnog stvora koji samo zna da voli… Možda trči za gazdinim autom, jer je vidio u kojem je pravcu zbrisao. Jadni cukica. Kako čovjek može tako hladno ostaviti psa i otići. A on hože svojoj kući. Izbačen je tu i sad traži svoje ljude”, neki su od komentara ostavljenih ispod ovog videa.

Ne znam ni odakle je krenuo niti kuda je naumio ali izabrao je čudan i opasan put. Sustigao sam ga uz prevoj Karaula između Olova i Kladnja. Ide on sam, šta ga briga za kamione i autobuse, za bagere i semafore.Nekoliko puta sam ga sklanjao s ceste, nudio vodu, hranu, da mu misli odvratim od ludog nauma. Uzalud. Izdržao bi sa mnom pola minute i opet nastavio, kao hipnotisan. Kad sam ga jednom uzeo u ruke da ga odvezem negdje na sigurnije mjesto, krenuo da me ugrize… od straha vjerovatno.Ni tunel ga nije pokolebao. Poznajući kako se tu brzo vozi i da niko od vozača tu neće očekivati takvog putnika na cesti, uspio sam ga nekako “provući”. ? Ko će znati šta je u toj ludoj psećjoj glavi.Dio njegovog putovanja i našeg “druženja” preko Karaule sam zabilježio u videu. Smiješno je i tužno u isto vrijeme.#lovedogs #dogs

Gepostet von Elmir Huremović am Montag, 17. Juni 2019


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh