Crna hronika

Ubica banjalučkog biznismena se predao u strahu da će ga likvidirati

Odbjegli ubica Benedi Đukanović skrivao se na širem području Sarajeva, a odlučio je da se preda nakon što se uspaničio da će ga ubiti osobe iz kriminalnog miljea.

Benedi Đukanović - Srpskainfo.com

U narednom periodu istraga će, između ostalog, biti usmjerena kako bi se utvrdilo da li je Đukanović na području Sarajeva imao jatake koji su mu pružali utočište. Istragom će biti utvrđeno i gdje se nalazi bijeli ‘golf’ kojim je Đukanović nakon ubistva pobjegao iz Banjaluke – objasnio je izvor iz istrage.

On dodaje kako je Đukanović inače paničar, te da je odlučio da se preda, jer je vjerovao da će ga ubiti.

Đukanović se u utorak oko 22 sata mirno ušetao u Policijsku stanicu Ilidža u Sarajevu, gdje se predao inspektorima. Nakon ovoga obaviješten je MUP Republike Srpske, a bjegunca je pod jakim mjerama obezbjeđenja u Banjaluku sprovela Jedinica za podršku Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Đukanović je u bjekstvu bio od 22. aprila ove godine kada je, prema navodima iz policije, u sačekuši ubio banjalučkog biznismena Slavišu Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića, a teško ranio Gorana Ilića. Đukanovića je nekoliko sati nakon ubistva na području Dervente zaustavila saobraćajna patrola, ali je ubrzo pušten, jer nije bilo informacija da se radilo o odbjeglom ubici.

Izvor “Srpskainfo” još ranije je otkrio da je saučesnika i napadača Željka Kovačevića tokom razmjene vatre sa Krunićevim obezbjeđenjem najvjerovatnije ubio upravo Đukanović, usljed panike.

Hapšenje Đukanovića dat će odgovore na mnoga pitanja, ukoliko osumnjičeni bude progovorio, a najbitniji dio jeste onaj o nalogodavcima ubistva Slaviše Krunića – izjavio je izvor iz istrage.

MUP RS je nedavno saopštio da je prilikom pretresa kuće Benedija Đukanovića prije tri dana pronađen ključ vozila ‘opel korsa’ koje je, kako se pretpostavlja, koristio jedan od napadača Željko Kovačević, koji je ubijen u napadu na Krunića u Glamočanima.

Podsjetimo, Krunić je ubijen 22. aprila u večernjim časovima, nedaleko od porodičnog imanja u Glamočanima kod Banjaluke. U mučkom napadu i sačekuši, osim Krunića, ubijen je njegov telohranitelj Žarko Pavlović, dok je drugi pratilac Goran Ilić teško ranjen. U ovom napadu ubijen je i jedan od napadača, Željko Kovačević.

U istrazi koja je uslijedila uhapšeni su Emilio Baldo i radnik firme ‘Sektor sekjuriti’ Rodoljub Gajić iz Banjaluke, koji je obezbjeđivao suprugu i djecu ubijenog Krunića, a za kojeg se sumnja da je odavao informacije Đukanoviću i Baldi.

Potraga za bijelim ‘golfom’

Istražioci će u nastavku istrage pokušati doći do automobila ‘golf sedam’ kojim je Benedi Đukanović pobjegao iz Banjaluke nakon ubistva Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića.

Prema nezvaničnim informacijama, automobil je najvjerovatnije završio kod članova automafije na području Sarajeva.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh