Crna hronika

Na Igmanu pronađeni potpuni posmrtni ostaci 12 osoba, nastavlja se potraga uz pomoć detektora metala

Istražitelj Tužiteljstva BiH i danas se nalazi na terenu na lokalitetu Lokvice-Golo Brdo na planini Igman, gdje će se nastaviti potraga za posmrtnim ostacima, žrtava bošnjačke nacionalnosti sa područja Donjih Hadžića, koji su nestali u ljeto 1992. godine.

Ekshumacija - Ilustracija/Faktor.ba

Nakon što je sa prve lokacije izvađeno 12 tijela žrtava, pretraga se nastavlja na drugoj lokaciji na širem lokalitetu od ukupno tri lokacije za koje prema inicijalnim informacijama i izjavama svjedoka, postoji mogućnost da se nalaze tijela određenog broja žrtava. Radi se o prirodnim jamama-vrtačama, te je pristup lokacijama dosta otežan, piše “Fena”.

Potraga se nastavlja za posmrtnim ostacima najmanje pet osoba, od koji su tri žrtve ženskog spola.

U potrazi za posmrtnim ostacima, koriste se i tehnička pomagala (detektori metala), koji su na prvoj lokaciji otkrili veću količinu čahura i metaka, koji su ukazali na masovnu grobnicu.

Lokacija masovne grobnice locirana je nakon dugotrajnih i višestrukih provjera, te drugih procesnih i zahtjevnih stručno-tehničkih radnji poduzetih na temelju naredbi i pod nadzorom Tužiteljstva BiH uz naredbe Suda BiH.

Traganje za posmrtnim ostacima, nastavlja se i u narednim danima, saopšteno je iz Tužiteljstva BiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh