Crna hronika

BIVŠI DODIKOV MINISTAR OPTUŽEN ZA OBLJUBU DJEVOJČICE magistrirao na temi o moralnom vaspitanju!

Bivši ministar prosvjete i kulture u Vladi bh. entiteta Republike Srpske Nenad Suzić (69), osumnjičen za obljubu djevojčice od 11 godine, magistrirao je na temi o moralnom vaspitanju, napisao je i 17 naučnih radova, među kojima i one o emocijama učenika i studenata, a danas je redovni profesor na Filozofskom fakultetu u Banjaluci.

Nenad SUzić - Frontal.ba

Suzić (69) je bio ministar u vladi RS od 1998. godine kada je premijer bio Milorad Dodik.

Prema zvaničnim podacima, napisao je samostalno 17 naučnih radova, a koautor je u njih 7. Od ovih radova izdvajaju je “Kako motivisati učenike”, “Emocije i ciljevi učenika i studenata”, “Osobine nastavnika i odnos učenika prema nastavi”, “Emocije i ciljevi učenika i studenata” i druge.

Iz biografije Suzića navedeno je da je učiteljsku školu završio u Prijedoru 1969, a Filozofski fakultet u Zagrebu 1976, gdje je i magistrirao 1989.

Doktorirao je na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu 1995. na temu “Osobine nastavnika i odnos učenika prema nastavi”. Od 1970. do 1986. je radio kao učitelj, nastavnik, pedagog i profesor sociologije i psihologije, 1996. postaje docent, 2000. vanredni profesor, a 2004. redovni profesor na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci, na kojem radi i danas.

Ministar prosvjete Republike Srpske bio je od 18. januara 1998. do 12. januara 2001, piše “Srpskainfo“.

Član je savjeta časopisa Defendologija. Piše za Sociološki godišnjak Sociološkog društva Republike Srpske.

Član je Srpske akademije obrazovanja (SAO) i Ruske akademije socijalnih i pedagoških nauka.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh