Crna hronika

Određen pritvor mladiću zbog pucnjave u Sarajevu

Opštinski sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Dženanu Habiboviću (27), osumnjičenom za ranjavanje šef pijace na Ilidži Refika Hajrudinovića, potvrdila je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Policija FBiH - 6yka.com

Dženan Habibović je, na osnovu raspisane potjernice, uhapšen subotu na Graničnom prelazu Bijača prilikom pokušaja bijega iz BiH, piše “Avaz“.

Granični policajci Jedinice GP Doljani predali su Habibovića pripadnicima MUP Kantona Sarajevo.
Kako je potvrdila Bavčić, postupajući tužilac zatražio je za Habibovića određivanje jednomjesečnog pritvora zbog opasnosti od bijega, bojazni da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke i ometati istragu, kao i opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, prenosi Avaz.

S Habibovićem je u vozilu u trenutku pucnjave na Ilidži bio Haris Osmanović (24), kojeg su uhapsili pripadnici Pete policijske uprave MUP-a Kantona Sarajevo.

On je nakon kriminalističke obrade pušten na slobodu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh