Crna hronika

Sa šlepera iz BiH u vožnji se otkačila prikolica sa 30 tona tereta

Pukom srećom uz magistaralu, na Savinskoj Dubravi u Herceg Novom, izbjegnute su ljudske žrtve, kada se otkačila poluprikolica šlepera u vožnji.

S šlepera iz BiH u vožnji se otkačila prikolica - Nezavisne.com

Tragedija je izbjegnuta dijelom i zbog betonske konstrukcije na okućnici. Pričinjena je ogromna materijalna šteta, izvještava hercegnovski “Radio Jadran“.

Naime, u Zemunskoj 11 na Dubravi, juče ujutru otkačila se poluprikolica šlepera pod teretom od skoro 30 tona, javio je Radio Jadran. Raznijela je zaštitnu ogradu i “propala” u dvorište kuće Luke Lalića.

Tada nisam bio kod kuće, otišao sam da registrujem auta. Kući je bio jedino 73-godišnji otac Veselin, kojeg je pas spriječio da izađe napolje i tako mu spasio život, inače, bio bi na mjestu mrtav. Pas je lajao i nije ga puštao vani. Otac mu je dao da jede kako bi ga ‘zamaštrakao’ da bi mogao izaći. U momentu kad se uhvatio za ulazna vrata da ode napolje čuo se ogroman prasak. Kad je izašao, imao je što i da vidi“, priča Lalić, još u šoku što ih je snašlo.

Poluprikolica šlepera prevoznika iz BiH, koji je bila puna robe otkačila se i propala u dio dvorišta kuće, slomivši ogradu, odrinu, auto Lukinog oca Veselina.

Vozač kaže da mu je pukao neki dio koji povezuje prikolicu i nosač pozadi, međutim, sa istim tim dijelom kamion je odvezen u Servisnu zonu. Oko 30 tona tereta je koliko znam bilo u prikolici. Nakon što se otkačila ostala je pola na magistrali, pola u našem dvorištu. Slomljena nam je donja kapija, ograda, potporni zid, odrina sa lozom…. Imamo štete oko šest do sedam hiljada eura, a možda i više“, priča Lalić.

Policija je, kako kaže, izašla na teren i napravila uviđaj, a izvještaj očekuje u ponedjeljak kada će znati što mu je dalje činiti.

Policija je bila maksimalno korektna. Prikolicu smo izvlačili oko sat i po, uz pomoć mehanizacije firme Krušo i još jednog kamiona koji je bio iza ove prikolice, kako se ne bi “opustio” i u rikverc nastavio nazad ka Meljinama.

Rečeno mi je da bi nakon policijskog zapisnika, na teren trebalo da izađe i neko iz tužilaštva, a hoće li, još ne znam. Svakako ću tražiti naknadu štete, da li će je pokriti osiguranje ili neko treći, ne znam“, rekao je Lalić.

Prema riječima Lalića, vozač je kada je izvučena prikolica, otišao u policiju i kod sudije za prekršaje.

Spriječena je, ipak, veća materijalna šteta, s obzirom na to da je prikolicu kamiona od daljeg “propadanja” i prodiranja u kuću spriječila zaštitna ograda na putu poviše kuće, zatim betonski skalini ispred kuće. Jer da je umjesto njih bio ravan teren, prikolica bi “klizala” i udarila u kuću“, istakao je Lalić.

Sa “vedrije strane” kaže i da je “spas” što se prikolica nije kompletno prevrnula, jer tada “ne bi znao što bi“.

Lalićima narednih dana preostaje da saniraju dvorište i okućnicu i pokušaju da naplate pričinjenu materijalnu štetu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh